Gino Lippens

De Calimero Group is een nieuw investeringsfonds uit Kortrijk voor Vlaamse kmo’s. Recent opgericht om vooral te investeren in de klassieke bedrijven. Een beetje atypisch, maar wel een heel bewuste strategie om de Vlaamse economie te ondersteunen, zo heet het. Opvallend is ook dat ze niet alleen kapitaal aanbieden. De man achter Calimero is Gino Lippens.

Getuigenis calimerogroup Gino Lippens

"Na zelf 3 bedrijven te hebben opgericht en verkocht, heb ik ontdekt dat KMO's heel vaak tegen dezelfde problemen aanlopen. Na 30 jaar ondernemen wil ik nu vooral beloftevolle ondernemers hierin bijstaan.”

We create small giants

Bringing your business to the next level

Het doel is om kmo’s met een mooi potentieel te helpen met alle facetten van groei. Een financiële participatie is de bekendste oplossing. Opvallend hierbij is dat de focus ligt op de meer klassieke bedrijven. “Er is heel wat kapitaal te vinden voor IT-start-ups met internationaal potentieel, maar ons is het echt te doen om de typisch Vlaamse KMO’s. Ook zij hebben heel wat ambitie en groeimarge. We zetten graag onze schouders onder de motor van onze eigen economie, aldus Gino Lippens.

"Om groeiambities waar te kunnen maken als beloftevolle KMO is echter meer nodig dan kapitaal alleen,” stelt Gino Lippens. Na zelf verschillende bedrijven te hebben opgericht en met verschillende groeicoaches te werken, stelde Gino Lippens vast dat bij de meeste KMO’s dezelfde fouten worden gemaakt. Hierdoor blijven ze te lang hangen in de opstartfase. “Je kan dan wel groots denken, maar om groots te worden heb je ook een stevige organisatie en goed plan nodig.” Calimero Group hecht daarom evenveel belang aan de financiële participatie als aan de management-ondersteuning.

Een eigen managementteam

De structuur binnen Calimero Group is dan ook anders dan bij klassieke investeringspartijen, waar bijna alles rond het financiële verhaal draait. "Wij willen onze KMO’s permanent bijstaan op vlak van finance, HR, Legal en Marketing”, zegt Gino Lippens. "We bieden daarvoor een compleet managementteam aan dat bestaat uit zowel strategische profielen als uitvoerende mensen. We laten niets aan het toeval over om onze participaties bij te staan tijdens het groeiproces. We zijn voor de KMO eigenlijk een groeicoach en investeerder in één. Het is zelfs zo dat we ook mee participeren in bedrijven enkel en alleen via de managementoplossingen. Het hoeft niet altijd over kapitaal te gaan. Zo lang we maar de Vlaamse KMO helpen met groei!”

Voor beloftevolle ondernemers

“Onze basisvoorwaarden zijn eenvoudig”, stelt Gino Lippens. "We zoeken beloftevolle, winstgevende KMO’s met een doorontwikkeld businessmodel. Ondernemers die hulp willen én meer zoeken dan kapitaal alleen. Want ondanks we vol voor groei gaan, zullen we geen drukzetten om koste wat kost exponentieel te gaan. We kiezen voor een stevige en solide basis waarop een mooi bedrijf kan gebouwd worden. Bedrijven binnen onze groep halen een managementstructuur en extra kapitaal onmiddellijk in huis. Zo willen we beloftevolle ondernemingen door de moeilijke startfase trekken. En eenmaal ze klaar zijn om uit te vliegen, laten we ze los om naar de volgende bergtop te trekken”, aldus Gino Lippens.

Wens je meer info over onze werking?