Meet Ilario Malinicz, financieel analist bij Calimero group

Bij Calimero group versterken we niet enkel de onderneming financieel, maar ook operationeel. We stellen hierbij graag aan onze Financieel expert, Ilario Malinicz een aantal vragen:


Ilario Malinicz Calimero Group

We create small giants

Wat doe je precies bij Calimero group?

“Ik ben de financieel analist en accountant binnen Calimero Group. Ik beheer - en beheers - de boekhouding van A tot Z. Ik zorg ervoor dat de maandelijkse en trimestriële rapportering correct gebeurt, zodat we het overzicht behouden en snel kunnen anticiperen op cijfertrends.

Daarnaast stel ik financiële plannen en modellen op om de haalbaarheid en het verloop van de plannen van onze ondernemers te voorspellen. Zo kunnen we op voorhand al bijsturen en voorzorgen nemen. Ik onderzoek de mogelijkheden en impact van die plannen op vlak van kosten, opbrengsten, investeringen en financieringsvormen. Die informatie gebruiken we om risico’s beter in te schatten, zodat we snellere en betere beslissingen kunnen nemen voor de vennootschappen waarin we een participatie nemen.”

Hoe help jij onze Calimero's?

“In het Calimeroverhaal is het belangrijk dat de ondernemers zich met een gerust hart kunnen focussen op hun kerntaken. Zo vergroot de kans om snel, succesvol te groeien en hun doelen te behalen. Als financieel opzichter zorg ik ervoor dat hun financiën vlot lopen en geen vervelende afleiding worden. En als er knipperlichten afgaan, licht ik hen tijdig in, zodat we snel kunnen schakelen.”

Welke tips kan je meegeven aan ondernemers?

“Focus op groei vraagt veel van een ondernemer. Een goede operationele ondersteuning maakt die tocht gemakkelijker: je groeiproces versnelt, maar verloopt ook aangenamer voor jou en je personeel. Bij Calimero Group ben je daarvoor aan het juiste adres. De financiële opvolging gebeurt zeer professioneel - al zeg ik het zelf. (lacht) Onze ondernemers krijgen per maand en kwartaal een duidelijk overzicht van waar de onderneming staat in haar missie naar een volgende groeifase.”

Meer over ons? Ontdek ons team