Nieuwe CEO bij Renoffice

Met de komst van Nikolaas Talpe, is Renoffice klaar om de komende jaren hun positie als partner voor duurzame renovaties & verbouwingen verder te verstevigen en uit te bouwen.

Nieuws calimerogroup renoffice Nikolaas Talpe

In 2021 stapte investeringsfirma Tilleghem Invest in het kapitaal van Renoffice dat een concept uitwerkte voor begeleiding van particulieren bij hun renovatieproject. Eind 2022 haalde de onderneming Nikolaas Talpe, voormalige manager van Locinox USA en voormalig commercieel directeur bij Skylux, binnen om het team te vervoegen en de verdere expansie te coördineren. Renoffice begeleidt honderden particulieren per jaar bij renovatieprojecten groot en klein.

“Renoffice trok mijn aandacht door het unieke en sterke concept. Veel mensen hebben noch de kennis noch de tijd om een renovatieproject te doorstaan. Door het concept van Renoffice wordt renoveren toegankelijker en transparanter. De klanten van Renoffice krijgen een duidelijk zicht op de planning en op de kosten. Twee belangrijke factoren die vaak hekelpunten zijn bij residentiële renovatieprojecten”, aldus de nieuwe CEO in een reactie. “Daarbij komt dat de diverse media berichten over een achteruitgang van de nieuwbouwmarkt terwijl de renovatiemarkt in de lucht zit, gestimuleerd door overheidsinitiatieven zoals de voordelige renovatielening. Er zijn nog heel wat panden in België die toe zijn aan een opfrissing of een grondige renovatie.”

De krachten bundelen

In 2011 werd Renoffice opgericht door Gino en Sandy Lippens-Mersy. Met de verkoop zagen zij het potentieel om hun ervaring te delen en kleinere startup bedrijven te helpen in de verdere groei. Hieruit is Calimero ontstaan met de duidelijke slogan “We create small giants”.

Zowel Calimero als Tilleghem Invest zijn betrokken bij het verhaal van Renoffice, zodat samen met de nieuwe CEO kan gewerkt worden aan de toekomst. “De combinatie van het ondernemerschap van oprichters Gino en Sandy en het ruime netwerk en de brede ervaring van Tilleghem Invest in B2C bedrijven, gaf voor mij de doorslag om deze opportuniteit niet aan mij te laten voorbij gaan”, aldus Nikolaas.

Over Renoffice

“Jouw partner in vlot renoveren”, zo luidt de slogan van Renoffice, die staat voor een transparante en vlotte begeleiding van particuliere renovaties. Dankzij een sterk en ervaren team gecombineerd met een uniek online platform waarop projecten van A tot Z worden begeleid, is het de bedoeling om renoveren toegankelijk te maken voor een breed publiek. Renoffice heeft meer dan 300 lopende projecten over gans Vlaanderen.

www.renoffice.be

Over Calimero Group

Calimero Group is een investeringsgroep die dankzij managementdiensten en participaties zorgt dat Vlaamse kmo’s sneller hun ‘next level’ bereiken. Als investeringsgroep bieden ze beloftevolle KMO’s een hybride ondersteuning. Ze participeren in bedrijven én bieden een eigen team experten aan op vlak van HR, Finance, Legal en Marketing.

www.calimerogroup.be