Alain Langerock & Frederick Snoeck

Neves Belgium in Ninove is al 30 jaar dé specialist in de productie van kasten en schuifdeuren op maat. Een bedrijf met stevige fundamenten en een vernieuwde visie op maatwerk. Made in Belgium! Sinds 2014 staan Alain Langerock en Frederick Snoeck, 2 gepassioneerde ondernemers, aan het roer van Neves.

Getuigenis calimerogroup neves

"Calimero Group is helemaal geen klassiek investeringsfonds. Het feit dat ze ook heel wat expertise in huis hebben en zo extra managementoplossingen kunnen aanbieden, maakte voor ons echt wel het verschil.”

Triple A onder de maatkastfabrikanten

“We willen door deze samenwerking met Calimero Group, Neves Belgium nog verder laten uitgroeien tot de referentie in de markt. Want naast het verder uitbouwen van de productielijn, is het ook de bedoeling om met digitale tools het maatwerklandschap toegankelijker te maken voor de professionals en voor de eindconsument”, getuigen de Neves zaakvoerders Frederick Snoeck en Alain Langerock.

Om hun ambitie kracht bij te zetten, besloot Neves in zee te gaan met Calimero Group. Onder impuls van de investeringsgroep wil het de komende jaren inzetten op de ontwikkeling van een professioneel ecosysteem en volop de kaart trekken van digitalisering en automatisatie. “Door de samenwerking en dankzij de kennis en ervaring van Calimero Group willen we onze klanten nog meer wapenen in hun strijd tegen de grotere maatkastfabrikanten van deze wereld” stelt Alain. “Met Neves willen we echt wel de Triple A onder maatkastfabrikanten zijn”.

Neves en Calimero Group

Complementair van A tot Z

Dat Calimero Group en Neves Belgium elkaar snel vonden kan geen verrassing zijn. Voor investeringsgroep Calimero Group is het namelijk opnieuw een participatie in een traditionele sector. Hierdoor bouwden ze ondertussen een netwerk aan complementaire bedrijven op. Al ziet zaakvoerder Gino Lippens het ook wel wat anders. “Wij hebben al van bij het begin de ambitie om ons vooral te focussen op de typische KMO. Maar ondanks dat Neves al 30 jaar puur Belgisch is, zijn de plannen wel zeer innovatief”, aldus een ambitieuze Gino Lippens.

De zaakvoerders van Neves Belgium beamen dit. “De automatisatie-revolutie gaat in een sneltempo vooruit. Het focussen op de core business van onze activiteiten is daarom belangrijker dan ooit. Dat vonden wij bij Calimero Group. Ze zijn namelijk helemaal geen klassiek investeringsfonds. Het feit dat ze ook heel wat expertise in huis hebben en zo extra managementoplossingen kunnen aanbieden, maakte voor ons echt wel het verschil.”

“De samenwerking met Calimero Group zal onmiddellijk een meerwaarde geven aan Neves Belgium om zo verder onze verkoop, positie en slagkracht te versterken”, aldus Frederick Snoeck. “Bovendien wordt deze groep gecoördineerd door jonge ondernemers met ziel en goesting, dezelfde waarden die we bij Neves Belgium heel hoog dragen. In samenwerking met Calimero Group zullen we verder investeren in automatisatie een volledig nieuw en digitaal ecosysteem, met speciale aandacht voor een sterke klantenbeleving. In een professionele – B2B – context is dit uniek in België.”

Wens je meer info om een Calimero te worden?