Calimero Group bundelt de krachten met Neves, maatkastenfabrikant van de toekomst

Investeringsgroep Calimero Group kondigt met trots een nieuwe participatie in de Belgische maatkastenfabrikant Neves aan. Door de krachten te bundelen beogen beide partijen een frisse en innovatieve wind te laten waaien door het maatwerklandschap. “We willen dat onze professionele klanten erkend worden als lokale helden in het maatkastenwerk” klinkt het gemotiveerd bij Neves-zaakvoerders Frederick Snoeck en Alain Langerock.

Nieuws calimero group neves participatie

Local heroes

Maatkasten en schuifdeuren plaatsen in groten getale en toch een eigen, uniek ambachtsverhaal brengen. Velen zijn geroepen, maar weinigen uitverkoren. De concurrentie van grote producenten is torenhoog, het verwachtingspatroon bij de eindconsument stevig opgeschroefd. “Een degelijk, kwalitatief product aanbieden volstaat niet langer, het draait steeds meer om die langetermijnrelatie”.

Neves gaat daarom bewust een stap verder en wil zich niet louter beperken tot de productie van maatkasten en schuifdeuren. “We bieden materialen, maar faciliteren evenveel met kennis en expertise over ontwerp, verkoop en plaatsing. We willen dat onze professionele klanten maximaal kunnen focussen op de relatie en interactie met hun klant, de eindconsument. Ze moeten echt in staat zijn een top-notch klantbeleving te creëren. We stomen de stielman én zijn bedrijf helemaal klaar voor de toekomst ” aldus Frederick.

Triple A onder de maatkastfabrikanten

Om hun ambitie kracht bij te zetten, besloot Neves in zee te gaan met Calimero Group. Onder impuls van de investeringsgroep wil het de komende jaren inzetten op de ontwikkeling van een professioneel ecosysteem en volop de kaart trekken van digitalisering en automatisatie. “Door de samenwerking en dankzij de kennis en ervaring van Calimero Group willen we onze klanten nog meer wapenen in hun strijd tegen de grotere maatkastfabrikanten van deze wereld” stelt Alain.

Concreet vertaalt dit zich naar de geboorte van Neves Industrie 4.0. Een huis van vertrouwen dat fungeert als (digitaal) atelier, academie én accelerator. Lokale schrijnwerkers, plaatsers, aannemers, projectontwikkelaars, noem maar op, kunnen er terecht voor professioneel advies over verkoop, bestelling en plaatsing van maatkasten en schuifdeuren. Daarnaast biedt Neves structuur, ondersteuning en allerhande digitale tools, en begeleidt het zijn klanten bij het naar buiten brengen van een sterk, innovatief en ambachtelijk verhaal. “Met Neves willen we echt wel de Triple A onder maatkastfabrikanten zijn” besluiten Frederick en Alain.

Focus op kmo’s

Alle betrokken partijen kijken met veel vertrouwen naar de toekomst. Voor investeringsgroep Calimero Group is het opnieuw een participatie in een traditionele sector. Al ziet zaakvoerder Gino Lippens het wel wat anders. “Wij hebben al van bij het begin de ambitie om ons vooral te focussen op de typische KMO. Maar ondanks dat Neves al 30 jaar puur Belgisch is, zijn de plannen wel zeer innovatief. En dat is ook nodig, want de sector heeft toch te lang stilgestaan. Met deze samenwerking gaan we vol de uitdaging aan om het vak van de stielman in ere te herstellen”, aldus een ambitieuze Gino Lippens.

Neem vrijblijvend contact met ons op.