Welke signalen zorgen ervoor dat je managementondersteuning nodig hebt?

De fase of het moment waarop je onderneming, managementondersteuning nodig heeft, hangt van verschillende factoren af, waaronder de aard van je bedrijf, je groeidoelstellingen en de specifieke uitdagingen waarmee je wordt geconfronteerd. Hier zijn alvast enkele signalen en situaties die erop wijzen dat het tijd is om managementondersteuning in te schakelen:

Nieuws Calimerogroup managementondersteuning
  1. Snelgroeiende start-upfase: Als je bedrijf snel groeit en je merkt dat je de dagelijkse activiteiten niet meer alleen aankunt, kan het tijd zijn om managementondersteuning in te schakelen. Dit kan betrekking hebben op een financieel manager, of een andere specialist om specifieke gebieden van je bedrijf te beheren.
  2. Uitbreiding naar nieuwe markten: Als je van plan bent om je bedrijf uit te breiden naar nieuwe regio's of markten, kan dit de behoefte aan managementondersteuning vergroten. Een ervaren manager met kennis van de nieuwe markt kan van onschatbare waarde zijn.
  3. Complexiteit van activiteiten: Wanneer je bedrijfsactiviteiten complexer worden en je meerdere afdelingen, teams of projecten moet coördineren, kan het nuttig zijn om managementondersteuning te overwegen. Dit kan helpen om de coördinatie en communicatie te verbeteren.
  4. Toenemende financiële verantwoordelijkheden: Als je bedrijf groeit en financiële verantwoordelijkheden toenemen, kan een financieel manager of controller je helpen om financiële processen te stroomlijnen, budgetten te beheren en financiële risico's te beheersen.
  5. Overmatige werkdruk: Wanneer je als zaakvoerder overweldigd raakt door de dagelijkse taken en besluitvorming, kan dit een teken zijn dat je managementondersteuning nodig hebt om bepaalde taken of verantwoordelijkheden over te nemen of je hierin te ondersteunen.
  6. Specialistische kennis en vaardigheden: Als je merkt dat je expertise mist op bepaalde gebieden, zoals Marketing, HR of juridische zaken, kunnen experten met specifieke kennis en vaardigheden je helpen om betere beslissingen te nemen en je bedrijf te laten groeien.
  7. Behoefte aan strategische planning: Als je je bedrijf naar een hoger niveau wilt tillen en een meer langere termijn strategie wilt ontwikkelen, kan het waardevol zijn om je te laten ondersteunen.
  8. Problemen met teammanagement: Als je merkt dat er problemen zijn in je team, zoals een gebrek aan samenwerking of productiviteitsproblemen, kan een expert met ervaring in personeelszaken helpen bij het oplossen van deze kwesties.

Algemeen kunnen we stellen, dat een goede timing en zorgvuldige afweging van de behoeften van je bedrijf cruciaal zijn om de juiste beslissing te nemen. Hou deze bovenstaande signalen in acht, en wacht niet te lang.

Bij Calimerogroup kan je terecht voor een eigen managementteam dat jou adviserend en operationeel ontzorgt op het gebied van HR, Finance, Legal en Marketing.

"Ik was niet enkel op zoek naar financiële ademruimte om mijn groeiplannen te kunnen realiseren. Kunnen voortbouwen op de expertise van anderen was minstens even belangrijk."


Lees hier het volledige verhaal van Henry Maebe, zaakvoerder van Vanden Borre Kitchen Roeselare, en ontdek waarom hij voor Calimero Group heeft gekozen.

Lees dit hier