Het gebruik van technologie en tools om je cashflow te stroomlijnen.

Een goede manier om uw cashflowmanagement te verbeteren, is door gebruik te maken van technologie. Er zijn allerlei betaalbare software die zijn ontworpen voor kleine bedrijven. Door strategisch gebruik van deze middelen, kan je jouw cashflow vereenvoudigen en verbeteren.

Nieuws calimerogroup technologie cashflow

Cashflowbewustzijn is essentieel in de dagelijkse activiteiten van een bedrijf. Door de instroom en uitstroom bij te houden, kan een bedrijf betere plannen en beslissingen nemen, zoals het kiezen van het juiste moment om uit te breiden. Cashflowkennis laat zien waar een bedrijf geld aan uitgeeft en kan onder andere zakelijke relaties beschermen. Het bijhouden van de cashflow is echter een uitdaging voor veel bedrijven.

Om bedrijfsfalen als gevolg van slecht cashflowbeheer te voorkomen, investeren ondernemers in softwaretoepassingen om cashflowproblemen te helpen beheersen. Moderne technologie maakt toegang tot deze applicaties via de cloud mogelijk, waardoor kleine en middelgrote bedrijven hiervan kunnen profiteren. Deze tools voor cashflowbeheer helpen bedrijven op verschillende manieren de cashflow te verbeteren.

1. Verwijder handmatige papiersystemen die tijd en geld kosten

Met behulp van een geautomatiseerd cashflowsysteem is het mogelijk om facturen rechtstreeks via e-mail naar klanten te maken en te verzenden. Dit bespaart tijd die anders zou worden gebruikt voor het afdrukken van facturen, het verzenden ervan, het maken van bankreizen en het doornemen van papierwerk om details te vergelijken. Het is ook mogelijk om terugkerende facturen te automatiseren, waardoor tijd wordt bespaard die nodig is voor het maken en verzenden van facturen.

2. Maak het gemakkelijk voor klanten om te betalen

Het betalen van facturen kost tijd als een klant de betalingsgegevens steeds moet bevestigen. Een geautomatiseerde factuur kan echter een betaal nu-link bevatten, die snelle betalingen mogelijk maakt voor toepassingen die toegang bieden tot online betalingsopties.

3. Voorkom fouten bij het invoeren van gegevens en verminder hierdoor risico's

Het is niet nodig om van het ene platform naar het andere te gaan om details te controleren, handmatig details in te voeren, cijfers te verifiëren, enz. Dit zorgt voor minder fouten, zoals die worden gegenereerd bij het kopiëren van details zoals bankgegevens naar een cheque of het betalen van het verkeerde bedrag. Het uitzoeken van deze fouten kost tijd, waardoor betalingen worden uitgesteld.

4. Cashflowprognose

Heel wat applicaties bieden realtime toegang tot accountinzichten met behulp van cloudgebaseerde software en mobiele apps, waardoor het mogelijk is om te voorspellen wanneer klanten waarschijnlijk zullen betalen en wanneer rekeningen moeten worden betaald. Toegang tot live gegevens betekent ook dat je niet langer te maken heeft met ingewikkelde spreadsheets en papieren grootboeken. Op deze manier kan een bedrijf zijn acties plannen om een ​​positieve cashflow te garanderen. Een bedrijf kan bijvoorbeeld het betalen van leveranciers uitstellen en plannen wanneer het het beste is om rekeningen te betalen zonder dat het standby-geld opraakt.

5. Vermijd late betalingen

Laattijdige betalingen kunnen leiden tot boetes die het bedrijf onnodige verliezen kosten. Met software die automatisch factuurherinneringen verstuurt, is het echter mogelijk om tijdig te betalen.

6. Gecentraliseerd cashflowsysteem

Alle activiteiten met betrekking tot contante transacties bevinden zich in één systeem, waardoor de instroom en uitstroom van contant geld in één oogopslag te zien is. Als gevolg hiervan kan een bedrijf zijn boekhouding stroomlijnen en de cashflow bewaken. En aangezien het realtime rapportage bevat, is het gemakkelijk om eventuele rode vlaggen te herkennen en problemen op te lossen die een negatieve invloed kunnen hebben op een bedrijf.

7. Maak gebruik van gegevensanalyse

Een gecentraliseerd systeem verzamelt gegevens en slaat deze op één plek op. Door artificiële-intelligentietechnologie in te zetten die gegevensanalyse uitvoert, kan een bedrijf zijn cashflow beter voorspellen. Dit geeft ook inzicht in hoe veranderingen zoals nieuwe producten of prijsaanpassingen de cashflow beïnvloeden.

Een cashflowtool kiezen

Kasstroomautomatisering stelt een bedrijf in staat een positieve kasstroom te behouden en contanten in zijn reserves te hebben om herinvestering in zijn activiteiten, het aflossen van schulden en het afhandelen van andere bedrijfskosten te kunnen betalen. Voordat u echter in een automatiseringstool investeert, is het raadzaam om verschillende tools te analyseren om het beste voor uw bedrijf te vinden. Elke tool is anders en gebouwd om verschillende bedrijfsproblemen aan te pakken.

Enkele functies waar men op moet letten, zijn onder meer integratie met het bestaande boekhoudsysteem, betalingen en facturering, het accepteren van verschillende betalingsmethoden en beveiliging.

Naast het vinden van de meest geschikte applicatie, zijn er nog andere overwegingen om een ​​gezonde cashflow tot stand te brengen. Technologie heeft zijn voordelen, maar het werkt niet als remedie voor een slecht geïmplementeerd systeem. Als werknemers bijvoorbeeld niet weten hoe ze nieuwe technologie moeten gebruiken, zal de impact ervan beperkt zijn. Daarom moet een bedrijf een workflowproces opzetten voordat een nieuwe technologie wordt geïmplementeerd.

Calimero whitepaper manage je cashflow

Verhoog je financiële efficiëntie: Leer 6 slimme tips in onze gratis whitepaper!

Een gezonde cashflow is van cruciaal belang voor het succes en de groei van elke onderneming. Ontdek de geheimen achter effectief cashflow management. Deze waardevolle gids biedt je concrete strategieën en praktische inzichten om je cashflow te optimaliseren en financiële stabiliteit te bereiken.

Klaar om te groeien? Klik op de link hieronder en begin vandaag nog met het transformeren van je cashflow. Ontketen financieel succes en geef je bedrijf de boost die het verdient!

Download