Startkapitaal of kapitaalverhoging nodig?

Kapitaalverhoging voor je bedrijf? Ontdek de voordelen van een investeringsmaatschappij:

Nieuws calimerogroup Startkapitaal of kapitaalverhoging nodig

Als ondernemer heb je op verschillende momenten kapitaal nodig om je bedrijf te laten groeien. Of het nu gaat om extra kapitaal voor de aanwerving van de juiste medewerkers of een kapitaalsverhoging om nieuwe investeringen te doen, geld ligt nergens voor het rapen. Maar, met een goed uitgewerkt plan en de steun van een participatie- en investeringsmaatschappij kan je jouw zakelijk succes realiseren.

Kapitaalverhoging voor je kmo: de opties op een rij

Als gezonde kmo die wil doorgroeien naar het volgende level, heb je soms extra kapitaal nodig. Maar hoe doe je dat? Hoe zorg je voor de nodige financiering van je ambitieuze groeiplannen? Er zijn verschillende manieren om kapitaal te verzamelen. We zetten de belangrijkste voor jou op een rij:

• Kapitaal lenen
De meeste banken hebben speciale kredietformules voor bedrijven. Om de bank te overtuigen van je project heb je een goed businessplan nodig. Bovendien moet je de nodige waarborgen kunnen voorleggen. En uiteraard kost elke lening bij de bank je uiteindelijk geld.
• Steun van de overheid
Er bestaan ook verschillende subsidiemogelijkheden voor je bedrijf. In Vlaanderen kan je hiervoor terecht bij de subsidiedatabank van VLAIO. Je vindt er subsidiemogelijkheden voor nieuwe investeringen, de tewerkstelling en opleiding van medewerkers, innovatie- en duurzaamheidsprojecten, internationaal ondernemen en meer. Het nadeel is dat overheidssteun vaak beperkt is. Bovendien vraagt het wel wat tijd en moeite om je project goedgekeurd te krijgen.
• Familie en vrienden
Misschien kan je wel vrienden, familie of kennissen overtuigen om je zakelijke project te financieren. Je kan ze bijvoorbeeld mede-aandeelhouder maken of je kan geld van ze lenen. Zorg er wel voor dat alles goed op papier staat om discussies en problemen achteraf te vermijden.
• Crowdfunding
Via crowdfunding kan je geld inzamelen bij het grote publiek. Hierbij probeer je vele kleine investeerders warm te maken voor je project. Hou er rekening mee dat het heel wat moeite kost om genoeg particulieren te overtuigen. Bovendien is het nooit zeker of je voldoende kapitaal zal verzamelen om je groeiplannen te verwezenlijken.
• Investeringsmaatschappij
Een investeringsmaatschappij investeert in andere bedrijven met om er op middellange of lange termijn winst uit te halen. Een participatie- en investeringsmaatschappij zoals Calimero Group doet echter veel meer dan alleen kapitaal voorzien. Ze bieden ook operationele ondersteuning en advies op maat aan beloftevolle kmo’s. Zo investeren ze in de groei van je bedrijf.

Kapitaalsverhoging via investeringsmaatschappij: de voordelen

Voor een kapitaalsverhoging voor je kmo, kan je beroep doen op een investeringsmaatschappij. Het biedt je heel wat voordelen:
• Toegang tot kapitaal op maat
Investeringsmaatschappijen beschikken over voldoende kapitaal om te investeren in de groei van je bedrijf. Als jij ze kan ovetuigen van jouw project, zijn ze bereid om jou het kapitaal te bezorgen dat je nodig hebt om je bedrijf succesvol te maken.
• Deskundigheid en ervaring
Investeringsmaatschappijen hebben veel ervaring en kennis op het gebied van investeringen. Zij weten precies wat er nodig is om een bedrijf succesvol te maken. Dankzij hun expertise en deskundig advies op vlak van finance, legal, HR, marketing en meer ben je zeker dat je de juiste beslissingen neemt. Dat geeft je heel wat gemoedsrust.
• Snelle beslissingen
Investeringsmaatschappijen zijn onafhankelijk van banken en andere financiële instellingen. Daardoor kunnen ze sneller beslissingen nemen en boek jij makkelijker vooruitgang. Zo zijn er minder belemmeringen voor de groei van je bedrijf.
• Uitgebreid zakelijk netwerk
Dankzij het uitgebreid netwerk van investeringsmaatschappijen kom je makkelijk in contact met de juiste mensen en bouw je snel een eigen zakelijk netwerk op. Dat creëert heel wat nieuwe kansen voor je bedrijf.

Kapitaal op maat nodig? Calimero Group is er voor jou

Heb jij extra kapitaal nodig om je bedrijf te laten groeien?
Wil je een kapitaalverhoging doen om nieuwe investeringen mogelijk te maken?
Bij Calimero Group bieden we jou het nodige kapitaal én veel meer. Want, naast de financiële participatie, krijg je ook een eigen managementteam dat je adviseert, ondersteunt en operationeel helpt op vlak van HR, legal, finance en marketing.
Als betrokken participatie- en investeringsgroep zitten we niet aan de zijlijn te supporteren, maar staan we mee op het veld. Zo gaan we samen voor jouw succes.

Kapitaal én operationele ondersteuning nodig voor jouw groeiverhaal?

Kom eens praten met Calimero Group