Emmanuel Claerbout is nieuwe General Manager van Calimero Group

Emmanuel Claerbout is de nieuwe General Manager van Calimero Group, waar hij de dagelijkse leiding overneemt van oprichter Gino Lippens. Emmanuel zijn missie is simpel: calimero’s vleugels geven en doen groeien.

Emmanuel Claerbout en Gino Lippens

Van Tanzania tot de Kortrijkse klei

Ondernemen zit in het bloed van Claerbout. Zowel zijn vader als grootvader waren bedrijfsleider in de productiesector. Het belang van een gezond financieel plaatje kreeg hij met de paplepel mee. Na zijn studies Financiën en Verzekeringen in Kortrijk en International Business in Gent, ging hij als vrijwilliger in Tanzania Engelse les geven alsook alleenstaande moeders met aids ondersteunen.

Emmanuel ging daarna aan de slag als Business Unit Manager bij Arisco NV en werkte vervolgens als Business Export Manager bij J. Cortès Cigars Company NV. Van daaruit groeide hij onder andere door tot General Manager voor United Tobacco Processing in de Dominicaanse Republiek. Na jaren in het buitenland te hebben gewerkt, keert hij op zijn 32ste terug naar de Kortrijkse klei om de investeringsgroep Calimero Group te leiden.

Waarom heb je gekozen voor het unieke verhaal van Calimero Group?

Emmanuel Claerbout: “Calimero Group is een Vlaamse investeringsgroep die zich richt tot beloftevolle en ambitieuze ondernemers. Uniek is dat we meer dan enkel kapitaal aanbieden. Naast een financiële participatie kunnen kmo’s ook rekenen op managementondersteuning die zowel strategisch als operationeel kan zijn. Zo investeren we op een duurzame manier in Vlaamse kmo’s. We laten niets aan het toeval over om onze participaties bij te staan tijdens het groeiproces. We zijn voor de kmo eigenlijk een groeicoach en investeerder in één.”

“De combinatie van het professioneel ondersteunen van een bedrijf en er tegelijkertijd in investeren, vind ik geniaal. Als groep hebben we alle baat bij het succes van onze ondernemingen, wat de bedrijven de geruststelling geeft dat we met oprechtheid streven naar de beste en meest duurzame oplossingen voor hen. Daarvoor halen we alles uit de kast: van managementondersteuning tot het versnellen van hun digitalisering”, zegt Claerbout.

“Eenmaal je begint te sleutelen aan het financiële en managementplaatje, merk je dat de hele onderneming er op korte en lange termijn baat bij heeft. Alles verloopt soepeler en beter. Je merkt dat ook aan onze calimero’s: er valt als het ware een last van hun schouders. Want op deze manier moeten ze niet meer bezig zijn met zaken die ze niet graag doen of niet goed kunnen. Dat geeft de ondernemer echt vleugels.”

Investeringsgroep met kapitaal en managementoplossingen

De oprichter van Calimero Group is Gino Lippens. “Na zelf verschillende bedrijven te hebben opgericht en met verschillende groeicoaches te werken, stelde ik vast dat bij de meeste kmo’s dezelfde fouten worden gemaakt. Er zit een patroon in, waardoor ze te lang blijven hangen in de opstartfase”, zegt Lippens. “Emmanuel heeft op dat vlak de juiste ervaring om de dagelijkse leiding van Calimero Group over te nemen. Uiteraard zullen we in de eerste maanden nog samenwerken, zodat de overgang vlot verloopt.”

Interesse in een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

Neem met ons contact op.